Woningstichting Den Helder kiest voor Van Dijk Dakwerken

Zeker voor een woningbouwvereniging is het van groot belang dat werkzaamheden aan woningen goed, snel en professioneel worden uitgevoerd. De bewoners moeten hierbij zo min mogelijk overlast of schade ondervinden.

Voor een grootscheeps renovatieproject aan de Basstraat in Den Helder, koos Woningstichting Den Helder voor Van Dijk Dakwerken. Een eerste samenwerking die prima is bevallen.

Aan de Basstraat was flink wat werk te verrichten. Bij vijf blokken woningen moest dakbedekking worden aangebracht en het dakbeschot worden vervangen. Daarnaast was regulier dakwerk nodig aan andere woningen in de buurt. Het hele project duurde ongeveer vier maanden. In deze tijd werd het oude dakbeschot gesloopt en weggehaald, een nieuwe isolatielaag, nieuw hout en nieuwe dakbedekking geplaatst en de afvoer en doorvoer van hemelwater geregeld.

Afhankelijk van het weer
Bij de start van het project was het heel slecht weer. Dat maakte de klus extra moeilijk, vertelt Frans Dijkhuis, opzichter bij Woningstichting Den Helder. “Je bent bij dakwerk altijd afhankelijk van het weer. As je net een heel dak eraf hebt liggen en er komt een enorme stortbui, dan kan dat wel eens schade opleveren bij bewoners. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, maar soms is het niet te voorkomen. De klachten die er waren, hebben de mensen van Van Dijk direct heel netjes opgelost. Dat ging echt prima.”

Verwachtingen waarmaken
Dit was de eerste keer dat Woningstichting Den Helder samen werkte met Van Dijk Dakwerken. De samenwerking beviel prima, geeft Dijkhuis aan. “Ze krijgen van ons een bestek en tekeningen. Ze weten precies wat ze moeten doen en hoe het werk uitgevoerd moet worden. En zo doen ze het ook. Als ze moeten afwijken van het bestek of er is wat anders, dan gaat dat allemaal in goed overleg. Het is echt een prima partner.”