Caransa ontwikkelt nieuw Audi Centrum Amsterdam

AMSTERDAM - M. Caransa realiseert aan de Klokkenbergweg 19 in Amsterdam Zuidoost het nieuwe Audi Centrum Amsterdam. De huidige locatie aan de Keienbergweg is te klein geworden.

Medio oktober wordt aangevangen met de nieuwbouw. De bouwbegeleiding zal worden uitgevoerd door Lendering & Partners uit Soest. De nieuwe 'Terminal', zoals het ontwerp wordt genoemd, heeft een vloeroppervlak van circa 6000 m2.

Met Pon Onroerend Goed, eigenaar van het Audi Centrum Amsterdam, is M. Caransa een langlopende huurovereenkomst aangegaan.

Het nieuwe Audi Centrum is ontworpen door Jacobs Architekten uit Eindhoven. Het gebouw van 14 meter hoog past volgens de ontwikkelaar perfect binnen de wens van de gemeente Amsterdam om de gebouwen aan de A2 hoger te maken en te laten aflopen naar het achterland toe. Dit is een van de belangrijkste onderwerpen van de door de gemeente opgestelde Visie Amstel III gebied 2040.

De nieuwe showroom wordt verdeeld over drie bouwlagen en biedt plaats aan 60 auto’s, terwijl in de nieuwe werkplaats tegelijkertijd aan 30 auto’s kan worden gewerkt. Vanuit deze nieuwe locatie zullen per jaar circa 1900 nieuwe en gebruikte auto’s worden verkocht. Met deze omvang zal de Amsterdamse Terminal één van de grootste van Europa worden.

Naar verwachting zal het nieuwe Audi Centrum Amsterdam medio november 2012 haar deuren openen.

M.Caransa is bij het tot stand komen van de huurovereenkomst door Holland Realty Partners begeleid.


Projectgegevens :
Ca. 2.000 m2 staaldak voorzien van steenwol dakisolatie en een 2 laagse bitumineuze bedekking.
Ca. 1.600 m2 parkeerdak voorzien van een volledig verkleefde bitumineuze bedekking, waarop een isolatie van XPS en een parkeerdaksysteem van tegels, type Zoontjens PD-90 wordt aangebracht.

Van Dijk Dakwerken verzorgen in opdracht van H&R Bouw BV de dakbedekking.

Bron: PropertyNL