22 meter lang zwembad op het dak van luxe Amsterdams hotel

Op 16 oktober j.l. is het W Amsterdam hotel geopend! Het dak is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van het hotel: een rooftop-zwembad, dakterrassen en daktuin.

Van Dijk Dakwerken tekende bij dit prestigieuze bouwproject voor de isolatie, de waterdichting en de veiligheidsvoorzieningen voor onderhoud. Als isolatiemateriaal is C-EPS gebruikt, een cement met isolatiekorrel met een grote drukvastheid die onder afschot kan worden aangebracht. Van Dijk Dakwerken werkte, in fasen, drie jaar aan het project.

Hieronder het persbericht dat geplaatst is in het Parool:

13-10-15 14:26 uur - Bron: Het Parool

AMSTERDAM - In het voormalige PTT-kantoor aan de Spuistraat heeft het luxueuze W Amsterdam Hotel vrijdag zijn deuren geopend.

Naast hoogstaande kamers, restaurants en een lobby is het zwembad op het dak van het hotel iets dat behoorlijk in het oog springt. Met het Paleis op de Dam als overbuurman is het het eerste 'rooftop'-zwembad van de stad 22 meter lang, en verwarmd in de winter. Naast het zwembad op de zesde verdieping zit de lobby van het hotel, dat met glazen wanden, plafonds en een uitzicht van 360 graden over de stad biedt.

Hoewel een nachtje in het hotel al gauw 400 euro kost, is het zwembad ook voor Amsterdammers toegankelijk. 'Het zwembad is onderdeel van onze W Lounge', zegt een woordvoerster van het hotel. 'We hopen van harte dat het een hotspot kan worden waar ook Amsterdammers komen. Iedereen die een drankje nuttigt in onze lounge is vrij het water in te gaan.'

Klik hier om naar het artikel te gaan

22 meter lang zwembad op het dak van luxe Amsterdams hotel