Van Dijk Dakwerken gaat oude Volkskrantgebouw renoveren

Van Dijk Dakwerken heeft van KBK Bouw uit Volendam de opdracht ontvangen het oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat te renoveren.

Het gebouw is door Woningcorporatie Stadgenoot verkocht aan The Magnificent 8 en zal worden getransformeerd tot een creatief (driesterren) hotel met o.a. open werkplekken en meeting rooms. Restaurant Canvas blijft op de zevende verdieping en de huidige broedplaats voor creatievelingen blijft behouden.

Het gebouw stamt uit 1965. De nieuwe eigenaar willen dat het hotel zich duidelijk moet gaan onderscheiden van standaard hotels door een creatieve inrichting en een ongedwongen sfeer. Het hotel richt zich vooral op mensen met een creatief beroep, zoals fotografen, architecten, kunstenaars, muzikanten en reclameontwerpers. Op de 1e t/m 6e verdieping komen in totaal 168 kamers. De voorzijde aan de Wibautstraat krijgt een gecombineerde functie als hotel met podium, werkplekken en een expositieruimte. Op de begane grond worden naast de lobby gratis open werkplekken gemaakt en meeting rooms die per uur gehuurd kunnen worden. De renovatie/transformatie moet in 2014 zijn voltooid.

Van Dijk Dakwerken gaat oude Volkskrantgebouw renoveren